НАКЛАДКИ

Фирмата e производител на висококачествени безазбестови фрикционни продукти включващи барабанни и дискови накладки за лекотоварни и товарни автомобили, автобуси, ремаркета и полуремаркета, фрикционни дискове и специализирани фрикционни изделия.
Основната политика на Людал Фрикшън ЕООД е да бъде възможно производството и доставката на фрикционни продукти за всякакви приложения, стандартни или не, според нуждите на клиентите. Независимо от годината и страната на произход на автомобила, гарантираме че нужните накладки ще бъдат в производствената гама, или винаги могат да бъдат изработени и доставени, а за всички модели се предлагат и ремонтни размери ( +1; +2; +3мм ), което при наличие на износени барабани е много рационално.
Накладките Людал се разработват съвместно с лидери - производители на спирачни уредби, с цел да се постигне оптимален режим на работа, живот и сработване между феродо и спирачен апарат. Способността на спирачната система е да позволява на автомобила да се движи с по висока скорост, а накладките Людал служат за задържане на автомобила на едно място и гарантират максимална ефективност от първото спиране нататък.
Сравнителните тестове са показали, че накладките Людал принадлежат с качеството и надежността си към най - добрите предлагани продукти.

Основни характеристики:

 • подобрен състав на материала, по чужд лиценз ограничаващ неблагоприятни ефекти като така нареченото "свирене" при спиране, "запалване", неприятен мирис или начупване.
 • отлично сцепление и висока плавност при спиране
 • поддържане на стабилен и постоянен коефициент на триене при различна температура и налягане, с висока ефективност при сухо или влажно време - подходящи за различните атмосферни условия, включително и през зимния сезон.
 • незначително износване на накладките и спирачния диск, което води до дълъг период на експлоатация
 • атрактивна цена за високо качество
 • накладките не съдържат азбест и тежки метали. Грижата за опазването на околната среда присъства постоянно в действията на фирмата. Последователно се въвеждат нови технологии на производство и нови екологични материали. От важно значение е и новоизградената аспирационна уредба в производствения ни цех, което е от изключително значение за едно такова производство, подобрявайки опазването на околната среда и условията на труд.

ФРИКЦИОННИ ПРОДУКТИ И ФЕРОДО ЗА СЪЕДИНИТЕЛ

Основната политика на фирмата е да бъде възможно производството и доставката на фрикционни продукти за всякакви приложения, стандартни или не, според нуждите на клиентите, по тяхна поръчка и спецификация.

Към тази гама спадат както продукти с автомобилни приложения, така и фрикционни изделия за пътно строителни машини, и други използвани в промишлеността ( лентови или телферни спирачки, съединители за фадроми, трактори, подемни машини, асансьорни спирачки, сектори, съединители за шевни машини, машини за хартия и много други - всичко което е от феродо ).

Към продуктовата гама се включва и производството на различни размери плочи и феродо за съединител, като видовото богатство покрива основните нужди на българския пазар и се увеличава непрекъснато. Гамата покрива леките и товарни автомобили, както и дискове със специални приложения.

НИТОВЕ

Людал Фрикшън ЕООД поддържа постоянна складова наличност от необходими за наковаването на барабанните, асансьорните накладки или феродото за съединител нитове:

 • железни нитове
 • алуминиеви нитове
 • медни нитове

АМОРТИСЬОРИ

Въведено е ПРОИЗВОДСТВО на всички видове амортисьори за товарни автомобили, автобуси и ремаркета, по Италианска технология, и с напълно вносни материали, предоставени от водещи производители в този сектор. Гамата включва всички видове от съответните типове:

 • ухо-ухо
 • шпилка-ухо
 • шпилка-шпилка

Възможно е производството на нестандартни амортисьори по чертеж и размери на клиента. Напълно нови за България са висококачествените технологии, въведени от производителя. Закупена е нова машина за изпитване на здравината и издражливостта на амортисьорите в реални условия, както и други такива нужни за производствения процес. Фирмата ни предлага ремонт на всички видове амортисьори, предоставени от клиента, като това става в най – кратки срокове. Новопроизведените и отремонтирани такива имат заводска гаранция за качеството.

СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ

При нас може да немерите богат асортимент спирачни дискове за лекотоварни и товарни автомобили, автобуси и ремаркета, с гарантиран удължен пробег и доказано европейско качество.

МЕХАНИЧНИ ТРЕСЧОТКИ

Фирма Людал внася качествени и надеждни механични тресчотки под нейното име и марка, запазващи качествата си при всички сезони и всякакви условия. За тях има и специално изработен каталог в който подробно са описани размерите, приложенията и схеми на предлаганите тресчотки.

МЕМБРАНИ

Фирма Людал внася богата гама спирачни мембрани, с високо технически характеристики и утвърден произход.

ЧАСТИ ЗА СПИРАЧНИ АПАРАТИ

Едно от най-важните за безопасността на автомобила устройства е спирачният апарат. Експлоатационната продължителност на важни части и компоненти се повишава значително от прогресивното развитие на техниката, поради тази причина фирмата разполага с пълна гама резервни части за спирачни апарати за камиони, автобуси и ремаркета. Ремонтните комплекти са за всички спирачни апарати с марките KNORR, MRITOR, WABCO и HALDEX. Включват пълна гама резервни компоненти, състояща се от маншони, тресчотки, бутала, втулки, вериги, бинокли, лагери, зъбни колела и др.

ПРОДУКТИ ЗА ХОДОВА ЧАСТ

лагери, спирачни цилиндри, челюсти, пружини, семеринги, капачки, ремонтни комплекти за вал и др.

BLGdesign.com